Αν σας αρέσει το σκι (και τα χειμερινα αθληματα γενικοτερα) και θελετε να γραφετε για αυτο πειτε το μου και θα σας κανω συντακτες του μπλογκ για να το γράφετε εσεις. Το μαιλ μου ειναι info@johnpatra.gr Τυχόν έσοδα από διαφημίσεις θα είναι δικά σας!

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Βανκούβερ 2010: Η δύναμη της ψυχής


Δεν μπορεί κανείς παρά να υποκλιθεί στην ψυχική δύναμη ενός ανθρώπου που γράφει την δική του ιστορία, αφού θα είναι ο πρώτος τυφλός αθλητής που θα συμμετάσχει σε αγώνες σκι στους χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του Βανκούβερ!

Από την ηλικία των 12, ο Καναδός Μπράιαν ΜακΚίβερ άρχισε να χάνει την όρασή του και οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από μία σπάνια εκφυλιστική ασθένεια των ματιών, γνωστή ως νόσος Stargardt.

Ωστόσο, η πάθησή του δεν τον έχει εμποδίσει να χρισθεί έως τώρα τέσσερις φορές χρυσός στους Παραολυμπιακούς και να ετοιμάζεται τώρα πυρετωδώς για να λάβει μέρος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στα 50 χιλιόμετρα σκι αντοχής.

«Δεν βλέπω καλά στις κατηφόρες και στις γωνίες και πρέπει να σταματώ για μερικά δευτερόλεπτα εδώ κι εκεί», λέει ο ίδιος, που προσπαθεί να απομνημονεύσει τη διαδρομή των 50 χιλιομέτρων στην οποία θα αγωνισθεί.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: